24.02.2018 Eesti sünnipäev

Laupäeval tähistasime Eesti sünnipäeva. Hommikul vaatasime ETVst paraadi ja kuulasime kõnesid. Hümni laulsime kaasa, minul läks ikka silm märjaks, ükskõik, kus maailma ostas ma olen, kodumaa on ikka kallis. Mattiasele tegin paberist Eesti lipu, seda oli hea kiivri külge kinnitada. Kella üheks olime kutsutud siin kämpingus puhkavate eestlaste juurde peole. Viisime omalt poolt lauale Eesti kommi. Meile pakuti musta leiba kiluga, sprotisaiasid ja muud Eestist pärit head-paremat. Pidu oli meeleolukas. 

Pärastlõunal olime ookeani ääres. Tahtsin vees käia, aga vesi on veel külm. 16 kaardi, uurisime ka, et millal tavaliselt soojemaks läheb. Kohalike jaoks umbes maikuus. Seega meie jaoks ehk aprillis? Seda me vist ära oodata ei jõua, peab siis mõni päev ikka hambad ristis ära käima :) Õhk on suviselt soe, viimased päevad on isegi lausa palav juba. Kell 12 päeval, varjus pluss 25.

Õhtupoolikul ladusime lauale teeküünaldest EV 100. Hiljem tõstsime küünlad maha. Ilus oli küll, ja paras nuputamine prantslastele. Kui juba bussis magama hakkasime jääma, siis kuulsime mitu korda inimesi mööda kõndimas ja omavahel arutlemas, et mida see EV 100 tähendab.
Meie teame ja meeles peame! Palju õnne meie väike Eesti!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

01.02.18 Klooga-Suwalki,Poola 677 km

Kuhu, millal ja miks?

Teekonna planeerimine